Přejít na hlavní obsah

Hokejisté MUNI hrají s lékařskou fakultou pro dobrou věc

Po měsíci se HC MUNI opět dočká domácího zápasu. Ve středu 29. listopadu od 19.30 přivítá na svém ledě aktuální lídry ligy budějovické Black Dogs! Zápas se hraje ve spolupráci s lékařskou fakultou a jeho výtěžek půjde na dobrou věc!

Středeční zápas HC MUNI je věnován lékařské fakultě.

Každý zápas hokejistů HC MUNI je tuto sezonu věnován jiné fakultě, ten středeční je zápasem lékařské fakulty a má navíc filantropický záměr. „Na myšlenku uspořádání charitativního zápasu nás přivedli přímo zástupci lékařské fakulty, jejichž cílem je zvýšit povědomí o projektu Daruj (se). Jde o sbírku na vybudování památníku dárcům těl, kteří své tělo darovali lékařské fakultě. Z každého zakoupeného lístku tak poputuje 20 procent právě na stavbu tohoto památníku,“ vysvětluje šéf marketingu HC MUNI Jaro Garai. 

Zápas bude slavnostně zahájen vhozením čestného buly. Toho se ujme děkan lékařské fakulty Martin Repko. Fanoušky ale nečeká pouze atraktivní hokejový souboj s klasickým přestávkovým programem a se soutěžemi na ledové ploše. Tentokrát se na zápase netradičně potkají i se zástupci Spolku mediků, kteří se také podílí na jeho organizaci. „Jelikož jedním z úkolů Spolku mediků je vytvářet nebo šířit komunitního ducha mezi studenty na fakultě, nabídka spoluorganizovat hokejový zápas s HC MUNI nás hned oslovila. Doufáme, že se přijde na zápas podívat co nejvíce studentů, a tím se vytvoří ještě silnější komunitní duch fakulty,“ dodává viceprezident spolku Kristián Kalianko.

Spolek si pro studenty přichystal také vzdělávací workshop ve spolupráci s IFMSA Brno v rámci projektu Coco. Poskytne bližší informace o výstavbě památníku či o problematice dárcovství těl. Pro zajímavost: jen na lékařské fakultě každý rok podepíší darovací smlouvu desítky lidí, kteří se tak zaváží k tomu, že jejich tělo po smrti poslouží medikům pro účely výuky, vědy a výzkumu. 

Hokejisté HC MUNI.

Při venkovních utkáních MUNI zaznamenala dvě porážky: od Engineers Prague a ústeckých North Wings. Připsala si také jedno vítězství a dva body, kdy po samostatných nájezdech udolala ostravský celek. Aktuálně mají Medvědi na sezonním kontě 11 bodů za 8 zápasů a v tabulce jim patří sedmá příčka. Podstatně lepší část sezony zažívají soupeři z Českých Budějovic, kteří v letošním ročníku prozatím prohráli pouze jediný zápas. Nyní ale táhnou šnůru pěti vítězství v řadě a po právu jsou s 22 body na prvním místě v tabulce.

Hráči HC MUNI budou pro skalp rozjetých Českých Budějovic potřebovat podporu. Přijďte si se spolužáky užít středeční večer do SportCentra Lužánky! Zakoupením vstupenky navíc přispějete na dobrou věc. „Budeme moc rádi, když na hokej dorazíte a podpoříte jak naše hokejisty, tak i sbírku,“ připojuje své pozvání za Spolek mediků Kristián Kalianko.

Hlavní novinky