Přejít na hlavní obsah

Tělocvik ve zkouškovém pomůže odreagovat se

Centrum univerzitního sportu nabízí studentům výběr z individuálních i kolektivních sportů až do poloviny února.

V nabídce jsou aktivity pro jednotlivce jako posilovna, pilates nebo street dance show, ale i týmové sporty typu volejbal, futsal či basketbal a řada dalších. Ilustrační foto: Ondřej Ženka.

Zkouškové běží a do jeho konce je daleko. Síly ubývají, jenže ještě jich bude hodně potřeba. Co s tím? Pokud patříte mezi ty, kdo novou energii načerpávají sportem, zkuste se podívat do nabídky tělocviku ve zkouškovém období. Na Masarykově univerzitě je i letos z čeho vybírat.

Od momentu, kdy si student ztrápený hodinami nad knížkami řekne, že potřebuje změnu, nemusí uplynout ani moc času do chvíle, kdy se objeví v tělocvičně. Dostat se na sportovní hodiny ve zkouškovém nevyžaduje žádnou velkou námahu.

Kompletní přehled, kam je možné zajít, je k dispozici na webových stránkách centra univerzitního sportu. Tam si může každý vybrat sport, který ho baví. V nabídce jsou aktivity pro jednotlivce jako posilovna, pilates nebo street dance show, ale i týmové sporty typu volejbal, futsal či basketbal a řada dalších.

„Studenti se nemusí nikam hlásit, můžou zrovna v den a čas uvedený v rozpisu přijít do tělocvičny,“ sdělila Věra Večeřová, vedoucí Centra univerzitního sportu MU, a připomněla jen jednu výjimku, kterou představuje tenis. Přihlašuje se na něj v ISu v sekci Student. „Je to z toho důvodu, že jsme limitováni počtem tenisových kurtů,“ vysvětlila Večeřová.

Pro spoustu studentů není tělocvik ve zkouškovém ničím novým, hodiny jsou hodně oblíbené. „Chtěl jsem si provětrat hlavu, tak jsme chodili s přítelkyní plavat. Je fajn, že to škola podporuje,“ zavzpomínal absolvent MU Jiří Fiala.

Jeho slova o odreagování od učení potvrzuje také studentka pedagogické fakulty Ivana Hnilová. „Kamarádka mě loni přemluvila, ať s ní jdu vyzkoušet posilovnu. Když jsem tam přišla, tak jsem pořádně nevěděla, na co je který stroj dobrý, až to jedna slečna nevydržela a ukázala mi, jak mám správně cvičit. Hodně jsem se naučila, bylo to fajn,“ pochvaluje si s úsměvem budoucí učitelka angličtiny.

Hlavní novinky