Přejít na hlavní obsah

Nastupujete do prváku? Přihlaste se na IS Prvákoviny

Využijte možnost se seznámit se základními funkcemi Informačního systému MU (IS MU) ještě před začátkem vašeho prvního podzimního semestru.

Víte, jak si zapsat předměty nebo seminární skupinu? Kde najdete svůj rozvrh? To nejdůležitější pro první seznámení s Informačním systémem MU se dozvíte na IS Prvákovinách.

„Semestr sice začíná až v září, ale registrace a zápis předmětů probíhá už během léta,“ vysvětluje důležitost IS Prvákovin jejich koordinátorka Petra Šišková z Kariérního centra MU.

IS Prvákoviny jsou pro všechny studenty, kteří poprvé míří na Masarykovu univerzitu do prvních ročníků. Bakalářských i magisterských. Akce je zdarma a povedou ji starší studenti. „Během webináře lektoři proberou registraci předmětů, seminárních skupin anebo studijní plány, podle kterých je dobré volit předměty pro různé semestry,“ nastiňuje obsah online akce Petra.

Jednotlivé fakulty mají svůj vlastní termín IS Prvákovin. Webináře o informačním systému budou probíhat během července a nezaberou vám více než hodinu. Naopak vám předají ty nejzákladnější informace pro klidné léto a zápis do prvního semestru.

V červenci má svůj termín Farmaceutická fakulta MU (12. července), Přírodovědecká fakulta MU (12. července), Filozofická fakulta MU (19. července), Fakulta sportovních studií MU (19. července), Pedagogická fakulta MU (19. července), Fakulta informatiky MU (19. července) a Lékařská fakulta MU (29. července).

Noví studenti Právnické fakulty MU se můžou těšit na svůj termín 5. srpna. Akce je pro všechny přihlášené zdarma, stačí se registrovat.

Oficiální seznamovací akce: Prvákoviny

Nástup do prvního ročníku vám ulehčí také hlavní Prvákoviny. Dvoudenní oficiální seznamovací akce pro nové studenty. Dozvíte se, jak to na univerzitě chodí, poznáte spolužáky a starší studenty, kteří vám předají užitečné tipy. „Studenti také zjistí, do jakých spolků je možné se přidat nebo jak jednoduše přežít a zvládnout prvák,“ dodává Petra.

Hlavní novinky