Přejít na hlavní obsah

Gaudeamus: Stánek i přednášky MU byly v obležení uchazečů

Velkému zájmu maturantů čelil při Evropském veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus v pavilónu V brněnského výstaviště stánek i přednášky o studiu na Masarykově univerzitě.

Veletrh Gaudeamus a stánek MU v obležení uchazečů.

A není divu, že při přednášce o možnosti studia na deseti fakultách MU bylo před pódiem, kde se prezentace odehrávala, tak plno, že spousta středoškoláků musela stát až vzadu, protože se na ně volná židle nedostala. Studium na Masarykově univerzitě je totiž pro mnohé uchazeče prestižní záležitost.

„Ve svém okolí jsem hodně slyšel, že jsou na univerzitě obory, které mají po absolvování vysoké uplatnění a kvalita vzdělání je obecně na mnohem vyšší úrovni než na jiných vysokých školách,“ uvedl student střední školy Tomáš Martenek z Brna.

Ten má jako první volbu právnickou fakultu, kde by chtěl studovat mezinárodní právo. „Pak ještě zvažuji fakultu sociálních studií, kde se dají studovat mezinárodní vztahy,“ prozradil mladík.

Stánek MU na veletrhu Gaudeamus.

Dlouhé cesty z Vysočiny do Brna na veletrh Gaudeamus nelitovaly ani dvě kamarádky z Havlíčkova Brodu. „Chtěla bych studovat některý z humanitních oborů. Zaujaly mě už webové stránky Masarykovy univerzity a Brno se mi fakt líbí, je to příjemné studentské město,“ řekla studentka čtvrtého ročníku gymnázia Lenka Hejkalová, kterou čeká na jaře maturita.

To její kamarádka Eliška Kotoučová má už jasno: na lékařské fakultě by chtěla studovat bioanalytickou laboratorní diagnostiku ve zdravotnictví – embryologii. „Tohle magisterské studium jsem totiž na jiných školách neviděla,“ upřesnila studentka, která už ví, že ji v případě podání přihlášky čekají přijímací zkoušky z biologie, chemie a fyziky.

Velký zájem projevovali uchazeči o lékařskou fakultu.

Nejen tito uchazeči zjistili, že k důvodům, proč studovat na Masarykově univerzitě, patří třeba to, že si lze nakombinovat studium podle svých potřeb a chuti a všechno je možné vyřídit online. Na studenty pak čeká skvělé zázemí a možnost se zapsat třeba do studentských spolků. A mimo univerzitu si můžou užít zábavu ve městě, které mají doslova na dosah ruky.

Sedmadvacátý ročník veletrhu Gaudeamus se koná až do pátku 26. listopadu, přičemž ve středu a ve čtvrtek je výstaviště otevřené od 8 do 16 hodin a v pátek od 8 do 14 hodin.

Hlavní novinky