Přejít na hlavní obsah

Student právnické fakulty reprezentoval MUNI na univerzitním mistrovství Evropy

Historicky prvního univerzitního mistrovství Evropy v alpském lyžování se zúčastnil student 4. ročníku Právnické fakulty Masarykovy univerzity Dominik Keznikl. Šampionát se uskutečnil v předvánočním týdnu v italském středisku Val di Zoldo.

Dominik Keznikl na trati slalomu.

Dominika na akci nominovala Česká akademie univerzitního sportu. Zúčastnil se dvou disciplín – obřího slalomu a slalomu. Kromě alpského lyžování se na mistrovství závodilo také ve snowboardingu a konal se také turnaj ve stále populárnějším volejbalu na sněhu (snow volleyball).

„Konkurence v lyžařských disciplínách byla opravdu nabitá. Na startu byli i někteří účastníci zimních olympiád v Pchjongčchangu 2018 nebo Pekingu 2022,“ uvádí Dominik, který závodil v konkurenci 85 závodníků. „Při losování jsem dostal v obou disciplínách vysoká startovní čísla 68 a 71, která nebyla předzvěstí dobrých sněhových podmínek na trati, nevzdával jsem se ale naděje na dobrý výsledek,“ popisuje Dominik.

V obřím slalomu Dominik Keznikl závod dokončil na 31. místě.

Ve slalomu figuroval po prvním kole na slibné 22. pozici, ve druhém kole ale bohužel závod nedokončil. V obřím slalomu pak součtem obou jízd zaznamenal 31. místo.

Své závodníky vyslala na mistrovství většina evropských zemí, v české výpravě měly kromě Masarykovy univerzity zastoupení také Univerzita Karlova, Univerzita Pardubice, Vysoká škola chemicko-technologická či Technická univerzita v Liberci.

Česká výprava na historicky prvním univerzitním mistrovství Evropy ve sjezdovém lyžování.

„Celá akce se nesla v dobrém duchu. Na večery pořadatelé připravili různé aktivity, během kterých jsme si třeba při moderované diskusi mohli vyměňovat poznatky ze svých univerzit a porovnávat podmínky ke studiu,“ přibližuje Dominik Keznikl.

Oceňuje i úvodní a závěrečný ceremoniál mistrovství. „Na nich byli před diváky představováni jednotliví studenti i jejich univerzity. Tím měla akce pro účastníky opravdu zážitkový formát,“ uzavírá reprezentant Masarykovy univerzity.

Dominik Keznikl při představování závodníků a univerzit.

Hlavní novinky