Přejít na hlavní obsah

Městská hra provede brněnskými Stínadly

Studenti Masarykovy univerzity připravili originální hru, díky které poznáte tajemná zákoutí Brna.

Tři kamarádi ze třech fakult Masarykovy univerzity pořádají městskou hru v uličkách Brna. Hra s názvem Stínadla>> (čti Stínadla tudy) na motivy knih spisovatele Jaroslava Foglara se rozběhne 15. února a zapojit se do ní může zdarma každý na webu www.stinadlatudy.cz.

„Hra poběží až do 15. března, hráči se do ní ale můžou zapojit v následujícím měsíci kdykoliv a přizpůsobit si ji svým časovým možnostem,“ vysvětluje Kateřina Sloupová, studentka informatiky a jedna z organizátorek hry.

O co půjde? Po registraci na webu získá hráč nebo hrací tým informaci o poloze startovního bodu celé hry někde v Brně. Následovat bude postup po stanovištích, plnění úkolů, luštění šifer a rozmotávání tajuplného příběhu. „Navazujeme na Foglarovy knihy, příběh je ale nový a originální. Více prozradit nemůžeme,“ doplňuje Roman Kula, další organizátor a student medicíny.

Námětem, jak už napovídá název hry, jsou Stínadla, tajuplná čtvrť plná křivolakých uliček, průchodů, zákoutí a dvorků. Právě na taková místa uvnitř Brna hra účastníky zavede. „Každý hráč musí mít při hře připíchnutý na klopě žlutý špendlík, tedy symbol Vontů, jak si v knihách říkají stínadelští chlapci. Také jsme vyhlásili doprovodnou foto soutěž, takže hráči mají motivaci absolvovat hru v tematických kostýmech,“ popisuje Sloupová.

Ti nejlepší prý dokážou celou trasu projít za půl dne. Klíčová je přitom dobrá orientace v Brně, rychlost chůze a samozřejmě schopnosti. Není ale vůbec problém rozložit si hru do více dní nebo si z ní udělat program na víkend.

Vítězem se stane každý, kdo celou trasu úspěšně projde a nezáleží na tom, jak dlouho mu to bude trvat. „Po skončení hry se uskuteční závěrečné setkání, na které chystáme jedno velké překvapení a také všem úspěšným hráčům předáme drobné ocenění,“ láká Sloupová.

Registrace do hry už je spuštěná. Zatím se přihlásilo přes třicet týmů. Podrobnosti jsou na webu hry nebo na jejím facebooku.

Hlavní novinky