Přejít na hlavní obsah

Staňte se brněnským mafiánem, vybízí hra

Několik týdnů adrenalinové zábavy nabízí hra Mafie Brno. Registrace běží do 12. března.

Chcete si vyzkoušet jaké to je stát se členy mafiánského podsvětí? Zabíjet s elegancí a v bílých rukavičkách a přitom se neustále bát o vlastní život? Další ročník brněnské adrenalinové hry Mafie Brno vám to umožní, registrovat se můžete na webu ještě do 12. března.

O co jde? Každý hráč si po registraci vytvoří svou hrací kartu a stává se automaticky členem mafiánského klanu. Ve středu 16. března v odpoledních hodinách se musí dostavit na slavnostní zahájení hry v ústavu soudního lékařství, kde dostane kartu své první oběti. Pak už je vše jednoduché. Tedy zdánlivě.

„Každý hráč žije svůj normální život, přitom se ale podle údajů z karty snaží vypátrat svou oběť a zabít ji. Stejně tak si ale musí dávat pozor na vlastní život,“ popsal jeden z organizátorů hry Ondřej Výmola. Každý hráč totiž musí do karty vyplnit, kde se nejčastěji pohybuje, jak vypadá a podobně.

Zabíjení samozřejmě probíhá symbolicky, pravidla hry vyloženě zakazují jakékoliv násilí. Pokud chce mafián zabít svou oběť, navlékne si na pravou ruku bílou rukavici a dotkne se jí. Oběť pak svému vrahovi odevzdá kartu své oběti, která se stane vrahovou novou kořistí. Před mafiány se ale lze bránit. „Pokud hráč zpozoruje, že se jej někdo snaží odstranit, může si těsně před útokem navléci rukavici na levou ruku a zachránit si tak život,“ upřesňuje Výmola.

Pro zabité hráče hra končí, úspěšní mordýři ale postupují dále a dále v mafiánském kruhu, až zůstanou jen dva nejlepší nebo až organizátoři po určitém čase hru ukončí. Většinou se tak stane zhruba po pěti týdnech hry. Organizátoři dále pro účastníky každoročně připravují řadu doprovodných aktivit, kupříkladu vydávají vlastní noviny, natáčí videoklipy nebo pořádají tematická setkání.

Letos se hra koná po osmé, přihlásit se může kdokoliv, komu už bylo patnáct let, dokončil základní školu a pohybuje se v období akce převážně v Brně. Registrační poplatek závisí na počtu přihlášených hráčů, nepřevýší ale 80 korun. Zatím se přihlásilo přes šedesát lidí a registrace stále běží. Podrobná pravidla jsou k dispozici na webu hry a aktuality na Facebooku.

Hlavní novinky