Magazín M Zprávy z MUNI
  • Události
  • Věda a výzkum
  • Student
Rubriky
English
    • Události
    • Sport
    • Komentáře
    • Věda a výzkum
    • Student
    • Výuka
    • Uchazeči
    • Absolventi
  • English

Akademická menza otevírá Veggie bar. Nabídne víc bezmasých jídel

Denně bude připravovat po dvou jídlech pro vegetariány, pro vegany a také dvě raw speciality.

Události
10. září 2017
Ema Marušáková
CC-BY
V druhém patře menzy na Moravském náměstí, které dříve sloužilo jako výdejna pro zaměstnance, vznikla samoobslužná stravovna.
Foto: Archiv SKM MU
Menza chtěla vyjít vstříc lidem, kteří dávají přednost bezmasé stravě, nabízet bude ale i jídla nízkokalorická.

Nejen buchtičky s krémem nebo zeleninové rizoto čekají od pondělí 11. září v Akademické menze na Moravském náměstí pro studenty a akademiky, kteří dávají přednost bezmasému jídlu. Vegetariáni, ale i vegani či vitariáni budou mít pestřejší nabídku jídel díky novému Veggie baru, který v menze přes prázdniny vyrostl.

Správa kolejí a menz MU tak reaguje jednak na moderní trendy ve stravování, tak také na dlouhodobou poptávku strávníků. „Zrenovovali jsme prostory v patře, které v minulosti sloužily jako výdejna pro zaměstnance. Bude to také první samoobslužné stravovna ve vysokoškolských menzách, které spravujeme,“ uvedl manažer provozu stravovacích služeb Roman Tancoš.

Menza chtěla vyjít vstříc lidem, kteří dávají přednost bezmasé stravě, nabízet bude ale i jídla nízkokalorická. Denně se budou připravovat dvě polévky a po dvou jídlech pro vegetariány, pro vegany a také dvě raw speciality.

Aktuální jídelníčky na týden dopředu najdete v aplikaci WebKredit

„Ve Veggie baru budeme nabízet jen tyto typy jídel. Mohou se ale objevit i v nabídce studentské výdejny v přízemí,“ vysvětlil Tancoš. Doplnil, že ceny budou podobné jako u ostatních jídel.

Aby kuchaři přípravu těchto jídel zvládli, absolvovali v červnu dvě víkendová školení ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR. „Zúčastnili se ho klíčoví zaměstnanci všech čtyř hlavních menz, od šéfkuchařů a kuchařů, přes vedoucí provozu až po referentky zajišťujících nákup surovin. Celkem se proškolilo 19 lidí,“ přiblížil přípravu personálu Tancoš.

Související články

  • Nová aplikace zjišťuje spokojenost s menzami

    Do Informačního systému MU přibyly dvě nové funkce: Hodnocení stravovacích zařízení a Zaslání podnětu SKM.

  • 5 tipů pro studenty, jak ušetřit na jídle

    Neznamená to jíst špatně, ale dobře si vybírat a hlavně mít strategii. 

  • V kampusu otevírá nové stravovací zařízení

    Academic canteen má odlehčit zejména polednímu náporu strávníků na nedaleký Academic restaurant.

  • Vařte s námi! Studující mají šanci obohatit jídelníček menz

    Komise pro stravovací politiku MU vyhlásila studentskou soutěž o nejlepší vegetariánské a veganské recepty. Vítězné návrhy zařadí menzy...

MUNIMasarykova univerzita

Vydává Masarykova univerzita, 2005–2023. ISSN 2571-4198.
Redakce | Ceník inzerce | PDF | Podmínky užití

Sledujte Magazín M:

Sledujte Magazín M na Facebooku Sledujte MUNI na Twitteru RSS

Hlavní verze článku