Přejít na hlavní obsah

Anketa: Platební karty a jejich bezpečnost

Elektronické transakce, nutnost vlastnit bankovní účet a s ním spojené užívání platebních karet se již stalo samozřejmostí i v životě studenta. Částky, se kterými nakládá, nebývají zpravidla závratné, ale obvykle se jedná o veškeré peníze, které má k dispozici. Studentům jsme položili dvě otázky: 1. Jak často používáte platební karty? 2. Jak se díváte na jejich bezpečnost?

Milan
Milan Šeliga, Fakulta informatiky

1. Platební kartu používám skoro každý den.
2. Pokud se jedná o karty zabezpečené PINem, tak si myslím, že je placení relativně dost bezpečné. Horší jsou ty karty, které PIN nemají. V obchodech se podpisy málokdy kontrolují, takže mít platební kartu s PINem je podle mého názoru mnohem lepší.

Ales
Aleš Kroupa, Přírodovědecká fakulta
1. Asi dvakrát do týdne.
2. Co se týče placení v obchodech, tak jim věřím. Nevím, jak jsou ale bezpečné při platbách přes internet. Tam si jejich bezpečností nejsem moc jistý.

Barbora
Barbora Schmeidlerová, Pedagogická fakulta
1. Jednou až dvakrát za měsíc. A někdy také v obchodech s oblečením nebo elektronikou, když platím větší částku.
2.Vzhledem k tomu, že musím při placení svou kartou zadávat PIN, tak platebním kartám věřím. Kdybych PIN nepotřebovala, pak bych asi měla trochu strach.

Ondrej
Ondřej Vojtěch, Fakulta sociálních studií
1. Několikrát za týden. Někdy s nimi platím i v obchodě a hodně na benzínkách.
2. Nemám důvod nevěřit. Samozřejmě, že jsem slyšel, že jde prolomit ochranu karty, ale zatím jsem se s takovým problémem osobně nesetkal.

Petr
Petr Mašek, Fakulta sportovních studií
1. Většinou jednou až dvakrát týdně, když si potřebuju vybrat peníze. Někdy také v obchodech.
2. Placení kartou je podle mě bezpečné. Zatím jsem neměl špatnou zkušenost.
Martin Kopáček

Hlavní novinky