Přejít na hlavní obsah

Držitelem ceny Student podnikatel je student z ESF

AnotaceChury
František Churý z Ekonomicko-správní fakulty, získal ocenění Student podnikatel a celkové 2. místo v soutěži začínajících podnikatelů Miliónový nápad. Uspět se mu podařilo v konkurenci 174 začínajících podnikatelů s inovativním produktem keepinhead.com využitelným pro výuku jazyků nebo k vysoce efektivní přípravě do školy na zkoušky. Ze soutěže si odnesl i věcné ceny v hodnotě přes sto tisíc korun.

Image
Keepinhead.com je založen na známém systému učení stylem otázka-odpověď, podobně jako například aplikace Dril v ISu. „Společně s Jiřím Navrátilem se nám však podařilo tento jednoduchý a přitom vysoce účinný systém učení posunout do úplně jiné dimenze,“ uvádí Churý a dodává: „Snad i tím, jak jsme dokázali skloubit výhody počítače, mobilní telefonu a internetu, jsme zaujali desetičlennou porotu složenou z úspěšných českých businessmanů, podnikatelů a novinářů.“

Projekt keepinhead.com spočívá podle slov Churého na třech pilířích. Prvním je jednoduchost osvědčené metody kartiček, kterou doporučují i přední odborníci na problematiku učení a paměti. Druhým je mobilita, která umožňuje uživateli učit se nejen na počítači, ale třeba v autobuse pomocí aplikace na běžném mobilním telefonu. Pro uživatele je přitom synchronizace mobilu a počítače otázkou pouhých několika stisknutí tlačítek. Třetím pilířem je možnost sdílení výukových celků mezi uživateli pomocí internetového serveru. Keepinhead.com je napojen i na sítě Myspace a Facebook.

Hlavní novinky