Přejít na hlavní obsah

Masarykova univerzita nabízí kandidátům na prezidenta prostor pro sběr podpisů

Akce Nominuj svého prezidentského kandidáta se odehraje od 22. do 25. září v Univerzitním kině Scala.

Společný prostor pro sběr nominačních podpisů k získání postu kandidáta na prezidenta nabídne začátkem podzimního semestru Masarykova univerzita všem, kteří o to projeví zájem. Všichni uchazeči tak dostanou stejnou příležitost získat podpisy studentů a zaměstnanců Muni na akci s názvem Nominuj svého prezidentského kandidáta, která se uskuteční v Univerzitním kině Scala ve dnech 22. až 25. září.

„Chceme dát touto cestou všem prezidentským kandidátům rovné podmínky při získávání podpisů na nominační archy a zároveň vybídnout akademickou veřejnost k aktivní účasti v prezidentských volbách. K poslání univerzit totiž patří také podpora občanské aktivity,“ řekl rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek. Zároveň zdůraznil, že v rámci této podpisové akce nebude povolena žádná volební kampaň ani agitace.

Na akci ve Scale zajistí univerzita pro jednoho zástupce každého kandidáta vždy stůl, kde bude možné sbírat podpisy od příchozích. Žádná forma volební kampaně ani agitace ale nebude na místě povolena. Zájemci o účast z řad zástupců volebních týmů jednotlivých uchazečů se mohou hlásit do konce srpna na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Podmínkou je zajištění vždy jednoho zástupce pro jednoho prezidentského kandidáta.

V souvislosti s blížícími se volbami do poslanecké sněmovny vedení Masarykovy univerzity rozhodlo, že od 1. července do konání voleb nebude umožňovat pořádání přednášek aktivních politiků na půdě univerzity. Výjimkou z tohoto omezení je standardní výuka odborných předmětů v řádně akreditovaných studijních programech, kde jsou pedagogové povinni řídit se etickým kodexem a jakákoliv volební agitace je nepřípustná.

Hlavní novinky