Přejít na hlavní obsah

Ze života doktorandů. Scala uvede oba díly PHD Movie

Česká premiéra druhého dílu s předprojekcí prvního se odehraje 3. listopadu. Vstup pro lidi z MU zdarma.

Fanoušci PHD comics (a nejen ti) se můžou těšit na brněnskou filmovou projekci ze sesterského projektu PHD Movie. Promítání prvního i nového druhého dílu snímku, který si utahuje z akademického života, pořádá fakulta informatiky v Univerzitním kině Scala v úterý 3. listopadu od 14:00. Vstupné je pro studenty a zaměstnance Masarykovy univerzity zdarma, pro veřejnost 40 Kč. Projekce potrvá přibližně do 17:00, druhý díl začne v 15:30.

„Myslím, že každý, kdo trochu přičichl k akademickému prostředí, ocení, že stejné problémy mají studenti a učitelé i jinde na světě. Komiks i film to sice berou s velkou nadsázkou, ale spousta lidí určitě přesně pozná situace, které zažili,“ láká organizátor akce Adam Rambousek.

Filmy jsou celosvětově uváděny na univerzitách a výzkumných institucích, první díl se například promítal i na výzkumné stanici Masarykovy univerzity v Antarktidě.

>> přidejte se k eventu na facebooku

Masarykova univerzita už před čtyřmi lety v české premiéře promítala první díl v bohunickém kampusu, kam se sjeli diváci z celé země.

Trailer na PHD Movie 1


Druhý díl, který MU opět uvádí v Česku poprvé, natočili tvůrci díky podpoře z crowdfundingové kampaně na Kickstarteru.

Trailer na PHD Movie 2

Hlavní novinky