Přejít na hlavní obsah

Do MUNI DAY se zapojují i knihovny Masarykovy univerzity

Zajímavý program pro MUNI DAY společně připravily univerzitní knihovny. Pod zastřešující značkou MUNI LIB nabídnou v areálu Univerzitního kampusu Bohunice vědomostní i zábavné činnosti.


MUNI DAY
je vynikající příležitostí pro společnou prezentaci knihoven Masarykovy univerzity, které kromě tradičních výpůjčních služeb nabízí prostor pro vzdělání, podporují publikování a Open Science, anebo nabízí prostřednictvím rozličných workshopů pracovní prostor pro získání zkušeností s moderními přístroji.

„Společně se zavedením vizuální značky MUNI LIB jsme se shodli také na společném mottu, které zní: přijďte pro informaci, zůstaňte pro inspiraci. Pevně věřím, že tento slogan bude platit nejenom přímo v knihovnách Masarykovy univerzity, ale také pro náš stánek na MUNI DAY,“ uvedl k programu vedoucí Střediska vědeckých informací ekonomicko-správní fakulty Jiří Poláček

Co vše můžete zažít s MUNI LIB na letošní celouniverzitní akci? Ve speciálním fotokoutku je připraven „bookface challenge“ kombinující pózující osoby s obálkami knih. Na vlastní oči uvidíte, jak pracuje 3D tisk a co vše dokáže vyrobit. Ukázka technologie 3D tisku vás navíc může inspirovat k návštěvě některé z tvořivých dílen (makerspace) pravidelně nabízených během semestru. K vyzkoušení jsou nachystány také brýle pro virtuální realitu.

Věděli jste, že si v knihovně můžete vypůjčit i deskové hry? Jejich nabídka je velmi pestrá, čítá už přes 200 titulů a neslouží jen pro odreagování, ale také rozvíjí kreativitu, logické myšlení a sociální dovednosti. Zde se též dozvíte, za jakých podmínek a které tituly si můžete vypůjčit. Svou činnost představí univerzitní knihovny mimo jiné fotografickou výstavou zachycující mnohé aktivity včetně Noci s Andersenem, která je pořádána pro děti zaměstnanců. Pro soutěživé návštěvníky jsou v rámci MUNI DAY připraveny sportovní aktivity s knihami, např. běhání či vzpírání, ale také vědomostní kvíz o knihách a knihovnách. Akce je navíc skvělou příležitostí k seznámení. I k tomu stanoviště MUNI LIB přispěje svým speed datingem s knihou, kde mohou vzájemné sympatie mezi řádky oblíbeného románu najít nejen zarytí knihomolové. Nebude chybět ani knižní inspirace od známých osobností. Nejednomu návštěvníkovi tak možná tip na četbu pomůže najít cestu do některé z fakultních knihoven a objevit více z toho, co v rámci svých služeb uživatelům nabízí.

V propojovacím koridoru lékařské fakulty, kde má stanoviště MUNI LIB, vás od 9:00 do 13:30 jistě čekají i další překvapení.

Hlavní novinky