Přejít na hlavní obsah

Sportovní lekce za 50 Kč pomůžou s hubnutím i odreagováním

Studenti a zaměstnanci Masarykovy univerzity mají nárok na slevu v nabídce fakulty sportovních studií.

Víc než s nezdravou stravou mají Češky a Češi problém s tím, že se málo hýbou. Mimo jiné to zjistili ve svém několikaletém výzkumu vědci z fakulty sportovních studií. Kdo se s tímto faktem nechce smířit, může s ním bojovat přímo na fakultě. I v nadcházejícím semestru totiž nabízí kromě povinného tělocviku i komerční sportovní hodiny, z jejichž nabídky si vybere snad úplně každý.

V jedné hodině si zpevníte tělo, díky jinému sportu zhubnete a další pomůže těm, kdo trpí následky sedavého zaměstnání. Nevěříte?
„Zájemci si mohou vybrat například cvičení SM-systém, což je zkratka pro stabilizaci a mobilizaci páteře. Pomůže těm, kdo mají problémy s držením těla nebo ochabováním svalů,“ upozornila na jednu z novinek v nabídce Renata Svobodová z fakultního oddělení celoživotního vzdělávání, které má komerční sportovní kurzy na starost.

Hodiny se konají v tělocvičnách Masarykovy univerzity. Výhodou pro zaměstnance nebo studenty tak je, že mají cvičení blízko, a navíc je vyjde finančně výhodněji než kurzy v běžných fitness centrech. Cena jedné hodiny se podle druhu sportu pohybuje kolem 50 korun. Přihlašovat se na nadcházející semestr lze už nyní, a to prostřednictvím Obchodního centra Masarykovy univerzity.

Sportovní kurzy se konají od pondělí do čtvrtka v odpoledních a večerních hodinách. Mimo zmíněného cvičení na posílení svalů a lepší držení těla lze na seznamu najít také jógu nebo pilates, spinning, cvičení v posilovně, volejbal či lekce sportovního lezení.

Nově lze volit také kombinaci tanečních stylů s názvem Salsa, Zouk, Bachata, Samba de Gafieira pro jednotlivce, kurz, který spojuje pohyb a formování těla s latinsko-americkou hudbou. „V těchto lekcích se rozvíjí pohybové a koordinační schopnosti. Účastníci se naučí základní kroky a pohyby a zlepší se ve vnímání různých rytmů v hudbě. Do kurzu se navíc mohou hlásit i úplní začátečníci,“ podotkla Svobodová a dodala, že hodiny povede lektorka karibských a latinsko-amerických tanců z Tanečního studia Stolárna.

Hlavní novinky