Přejít na hlavní obsah

Fotbal není hokej. Modrý tým Muni VUT na trávníku podlehl 1:2

První velký zápas Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického ve fotbale sledovaly čtyři tisíce lidí.

Hráči Masarykovy se výsledek snažili zvrátit do poslední chvíle.

Drama až do samého konce přinesl divákům první velký Fotbalový souboj univerzit mezi Masarykovou univerzitou a Vysokým učením technickým. Bohužel pro modrý tým měl ale zápas konec špatný. Hráči Masarykovy univerzity dnes VUT na ligovém stadionu v Srbské ulici podlehli 1:2. Přímo na místě to viděly čtyři tisíce diváků.

Ještě pár minut před koncem nebylo nic ztraceno. Fotbalisté modrého týmu na soupeře ztráceli jeden gól, útočili a VUT jednou zachraňoval vykopáváním míče na brankové čáře dokonce hráč z pole. Ani takový nápor ale k vítězství nestačil. „Byl to nádherný zápas, herně velice kvalitní. S naší druhou půlí jsem byl maximálně spokojený, ale v první jsme se hledali a zápas už jsme nedotáhli,“ komentoval výkon modrého týmu trenér Karel Večeřa, jehož mrzela zejména první inkasovaná branka z 10. minuty, kdy jeho mužstvo zaspalo při standardní situaci. Vysekl ale velkou poklonu organizátorům. „Je skvělé, že něco takového uspořádali. Taková tradice by si zasloužila pokračování,“ vybídnul Večeřa.

Jako autora jediné trefy Masarykovy univerzity hlasatelé oznámili studenta fakulty sportovních studií Zdeňka Šturmu. Ten ale po zápase přiznal, že gól ještě tečoval někdo ze soupeřů, a byl tedy vlastní. „Mám na tomhle stadionu smůlu. Hrál jsem tady, když jsem působil v první, druhé i třetí lize a vždycky jsem tady prohrál,“ litoval Šturma, jenž má na vysokoškoláka úctyhodnou fotbalovou bilanci. Zahrál si za ligové Slovácko, Čáslav i rezervní tým Slovácka. Proto byl jedním z prvních, komu kouč Večeřa volal, aby se ucházel o místo v týmu.

Jaké to je pohybovat se po trávníku před tisícovkami diváků Šturma moc dobře ví, možnost nastoupit za univerzitní mužstvo si ale stejně pochvaloval. „Tolik lidí, to je paráda, čtyři tisíce sem kolikrát nechodí ani na první ligu. S ostatními kluky jsme se bavili, že jsme si to moc užili,“ říkal student sportovního managementu, který se po trávníku proháněl mimo jiné s exligovou fotbalovou hvězdou Petrem Švancarou, jenž nastoupil v netradiční roli rozhodčího.

Švancara hráčům Masarykovy univerzity přál, v jejich honbě za vyrovnáním je podpořil čtyřminutovým nastavením. „Bylo to ale správné, hodně se střídalo, takže nám už v průběhu zápasu říkal, že to tak udělá,“ líčil Šturma.

Od trenéra Večeři dostal Švancara také velkou pochvalu. „Překvapil mě, jak dobře to zvládl. V závěru měl těžkou situaci, jak se utkání přiostřovalo. On to ale ustál, měl cit pro hru.“

A co sám Švancara? Podle jeho slov by si jeden i řekl, že by mohl být sudím častěji. „Hráče jsem si pohlídal. Nějaké emoce a strkanice k tomu patří, obě strany chtěly vyhrát, ale nebylo to nic vážného,“ vyjádřila se brněnská fotbalová legenda a pochválila jak fanoušky za skandování svého jména tak organizátory za dobře zvládnutou akci.

Hlavní novinky