Přejít na hlavní obsah

Proč jít na filozofickou fakultu? Objevte šest hlavních důvodů

Čas na podání přihlášek na univerzity se rychle krátí a vy stále váháte, pro kterou ze škol se rozhodnout? Víte, jaké výhody nabízí studium na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity?

1. Kvalitní výuka s lidmi, jako jste vy

Obory Filozofické fakulty Masarykovy univerzity se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčků kvality světových univerzit. Například studijní program Anglický jazyk a literatura patří podle prestižního hodnocení QS už několik let mezi 300 nejlepších anglistik na světě. Nejde však jen o pozice v žebříčcích, ale i o spoustu možností, které studium na filozofické fakultě nabízí. Studenti archeologie díky svým nálezům v rámci studijní praxe přepisují učebnice a například pedagogové ke svému výzkumu využívají nejmodernější technologie, jako je třeba eye-tracking. Filozofická fakulta jde zkrátka kupředu a vy můžete jít s ní.

2. Spolky – základ studentského života

Nejen studiem živ jest člověk! Své o tom ví stovky studujících, kteří se rozhodli zapojit do více než 20 spolků, které u nás na fakultě působí. Nezáleží přitom, zda vás láká divadlo, organizace festivalů nebo jen chcete občas posedět se spolužáky – své si najde opravdu každý.

3. Pomůžeme vám pomáhat

Jak řekl Cicero: Jako lidé nejsme zrozeni jen pro sebe. Souhlasíte? Zapojte se mezi dobrovolníky a dělejte při studiu svět lepším místem. Na filozofické fakultě vás v tom vždy podpoříme, třeba skrze dobrovolnický předmět DOBRO_ARTS.

4. Udržitelné prostředí, ve kterém se budete cítit dobře

Zapomeňte na zatuchlé učebny, které už rekonstrukci potřebují jako sůl. I když fakulta nedávno oslavila 100. narozeniny, těžko to poznáte. Hlavní fakultní areál totiž v posledních letech prošel rozsáhlými úpravami a nyní nabízí moderní a pohodlné prostory, odkud se vám nebude chtít domů. Součástí je také například slunečné nádvoří či příjemná Čítárna s kavárnou kaFFe.

5. Do centra za pár minut

Ať už se mezi přednáškami rozhodnete zaběhnout na oběd do menzy nebo večer z fakulty zamířit přímo na zasloužené pivo se spolužáky, nemusíte se obávat žádného dlouhého dojíždění. Výhodou areálu filozofické fakulty je totiž i praktická poloha v centru Brna. Díky ní budete mít na dosah ruky jak důležitý dopravní uzel Česká, tak také třeba centrální náměstí Svobody.

6. Studium bez hranic

Díky rozsáhlé síti partnerských univerzit a několika stipendijním programům můžete vyjet na jeden nebo dva semestry do zahraničí, a ještě na to dostanete příspěvek. A když se náhodou, jako většina vysokoškoláků, zamilujete do Brna tak, že se vám ho nebude chtít opouštět, můžete se s lidmi z jiných zemí seznámit i v něm. Z moravské metropole se totiž v posledních letech stalo kosmopolitní město, kde žije spousta studentů i pracujících z celého světa.

Ať už se při výběru univerzity a oboru rozhodnete jakkoli, přejeme vám, ať si zvolíte tu nejlepší cestu a užijete si vysokoškolské studium na maximum. Držíme palce!

Hlavní novinky