Přejít na hlavní obsah

Veletrh práce JobChallenge slaví deset let. Studentům se představí téměř sto vystavovatelů

Akce se odehraje 9. listopadu od 9 do 17 hodin ve Fait Gallery. Registrovaní získají řadu výhod.

Veletrh pracovních příležitostí pro studenty a absolventy VŠ JobChallenge dosáhne letošního listopadu 10. roku svého života. Za tu dobu několikanásobně vyrostl. Zorientovat se na trhu práci a taky si užít oslavu budete moct už 9. listopadu od 9 do 17 hodin ve Fait Gallery.

„Největší počet vystavovatelů na výstavní ploše, lepší servis, nová veletržní soutěž. To jen některé z novinek, jimiž se Veletrh JobChallenge 2016 může pochlubit. Děláme všechno pro to, aby letošní ročník byl nezapomenutelný,“ řekl hlavní organizátorka akce Veronika Čechová.

Hledáte práci? Stačí si vybrat
Na veletrhu bude letos vystavovat rekordních 94 zaměstnavatelů. „Snažili jsme se o vyrovnané rozvrstvení zástupců ze všech 13 oborů, které na veletrhu vystupují,“ prozradila Iva Habrnálová zodpovědná za komunikaci se zaměstnavateli.

Co je to veletrh práce?

Na stránkách www.jobch.cz si můžete už prohlédnout, jací vystavovatelé se letos na akci objeví, a vyfiltrovat si je podle oborů, o něž se zajímáte. Navíc se rovnou dozvíte, kteří z nich nabízejí stáže nebo trainee programy.

„Také jsme vyšli vstříc studentům se specifickými nároky. Nově si mohou vyfiltrovat ty zaměstnavatele, kteří nabízejí pracovní pozice pro handicapované,“ dodala Habrnálová.

Kde a proč se registrovat?
Na veletrh můžete přijít i bez zaregistrování, když to ale uděláte, získáte mnoho výhod. Přihlášení zájemci mají možnost nahrát na web své CV, aby si je zaměstnavatelé mohli předem prohlédnout. „Nově jsme partnerům veletrhu umožnili kontaktovat vybrané uchazeče a pozvat si je na stánek,“ prozradila Habrnálová.

Každý registrovaný uchazeč navíc získává voucher na personální testy v hodnotě 650 Kč. „Jsou zaměřené na tři oblasti. Uchazeči se dozví, jaká kariérní oblast jim může vyhovovat, jaké role v týmu jsou pro ně přirozené a jaké faktory je motivují k práci,“ vysvětlila kariérní poradkyně Pavla Horáková.

Doprovodný program plný praktických tipů
Již tradiční součástí veletrhu je doprovodný program rozdělený do tří panelů. V rámci Panelu praktických tipů získáte rady, které vám pomůžou při výběrovém řízení. Panel rozvoje vám pomůže rozvinout kompetence, o něž je na trhu práce největší zájem. A Panel zaměstnání vám zase přiblíží firemní kulturu vybraných společností.

„Můžete se těšit na přednášky zaměřené na zvládání stresu, kreativitu, boj s prokrastinací nebo sebeprezentaci,“ prozradil koordinátor doprovodného programu Robert Hübner.

Hlavní novinky